V6 and pickit 3

For Flowcode users to discuss projects, flowcharts, and any other issues related to Flowcode 6.

Moderator: Benj

V6 and pickit 3

Postby clee » Thu Sep 10, 2015 5:33 am

I just updated from FC5 to version 6.

I cant get it to work with my Pickit3. The Pickit worked fine in FC5. I've set up the compiler options based on the Wiki settings for Pickit3 and dsPIC.

I can't set "Enable writing of configuration to chip" for the programer. If I enter information there it isn't saved.

The program compiles to hex fine when compiling to chip I get this error:
----------------------------------------------------------------------------
HEX file creation successful!

Launching the programmer...
C:\Program Files\Flowcode 6\tools\PICkit3\PK3CMD.exe "C:\Program Files\Flowcode 6\Tools\Pickit3\ -P33FJ128GP802 -FFGS_Proto_RUN_v6.hex -E -M -L -V3.3


No Part Selected, use /P<part> or -P<part>
C:\Program Files\Flowcode 6\tools\PICkit3\PK3CMD.exe reported error code 1


FINISHED
-----------------------------------------------------------------------------------
clee
Flowcode v5 User
 
Posts: 15
Joined: Fri Dec 09, 2011 4:23 am
Has thanked: 3 times
Have thanks: 3 times

Advertisement

Re: V6 and pickit 3

Postby kersing » Thu Sep 10, 2015 7:22 am

clee wrote:C:\Program Files\Flowcode 6\tools\PICkit3\PK3CMD.exe "C:\Program Files\Flowcode 6\Tools\Pickit3\ -P33FJ128GP802 -FFGS_Proto_RUN_v6.hex -E -M -L -V3.3


There is an opening double quote just before C: in the arguments, however there is no closing one. Could you check your programmer settings?
“Integrity is doing the right thing, even when no one is watching.”

― C.S. Lewis

For this message the author kersing has received thanks:
clee(Thu Sep 10, 2015 12:54 pm)
Rating:5.88%
 
kersing
Valued Contributor
Valued Contributor
 
Posts: 1612
Joined: Wed Aug 27, 2008 10:31 pm
Location: Netherlands
Has thanked: 567 times
Have thanks: 1073 times

Re: V6 and pickit 3

Postby clee » Thu Sep 10, 2015 12:55 pm

Thanks for seeing that. I added the close quote, but unfortunately I still get the same message.
clee
Flowcode v5 User
 
Posts: 15
Joined: Fri Dec 09, 2011 4:23 am
Has thanked: 3 times
Have thanks: 3 times

Re: V6 and pickit 3

Postby kersing » Thu Sep 10, 2015 2:47 pm

I think you need to remove both quotes.
“Integrity is doing the right thing, even when no one is watching.”

― C.S. Lewis
kersing
Valued Contributor
Valued Contributor
 
Posts: 1612
Joined: Wed Aug 27, 2008 10:31 pm
Location: Netherlands
Has thanked: 567 times
Have thanks: 1073 times

Re: V6 and pickit 3

Postby acestu » Thu Sep 10, 2015 8:03 pm

Hi clee,

I use Flowcode6 and Pickit3 here is my FCS file , you can import the file in compiler options under the build menu and see if it helps, be aware though that the -v5.0 or -v3.3 at the end is the voltage applied.

cheers
Stuart

ace.FCS
(842 Bytes) Downloaded 128 times
Laptop Mac Book Pro i7 retina El Capitan //// Tower/Intel i7-Windows 7 64 Bit, Toshiba i5 Laptop Windows 10
Computers are like air conditioners. They work fine until you start opening windows.

For this message the author acestu has received thanks:
clee(Fri Sep 11, 2015 5:33 am)
Rating:5.88%
 
User avatar
acestu
Valued Contributor
Valued Contributor
 
Posts: 1701
Joined: Thu Dec 01, 2011 9:36 pm
Location: Macclesfield UK
Has thanked: 828 times
Have thanks: 243 times

Re: V6 and pickit 3

Postby clee » Fri Sep 11, 2015 5:34 am

Thanks for the config file. I still have a bit of funkiness (I need to reset the Pickit every time I want to upload) but I didn't have any time to mess with it today.

For this message the author clee has received thanks:
acestu(Fri Sep 11, 2015 6:49 pm)
Rating:5.88%
 
clee
Flowcode v5 User
 
Posts: 15
Joined: Fri Dec 09, 2011 4:23 am
Has thanked: 3 times
Have thanks: 3 times

Re: V6 and pickit 3

Postby acestu » Fri Sep 11, 2015 6:49 pm

Hi clee,

check this link out, your pickit might be in the wrong mode....

http://www.microchip.com/forums/m762080.aspx
cheers
Stuart
Laptop Mac Book Pro i7 retina El Capitan //// Tower/Intel i7-Windows 7 64 Bit, Toshiba i5 Laptop Windows 10
Computers are like air conditioners. They work fine until you start opening windows.

For this message the author acestu has received thanks:
medelec35(Fri Sep 11, 2015 7:47 pm)
Rating:5.88%
 
User avatar
acestu
Valued Contributor
Valued Contributor
 
Posts: 1701
Joined: Thu Dec 01, 2011 9:36 pm
Location: Macclesfield UK
Has thanked: 828 times
Have thanks: 243 times

Re: V6 and pickit 3

Postby clee » Fri Sep 11, 2015 7:00 pm

acestu,

Your config file worked, I successfully programed the dsPIC. When I try a second time it says something like "can't set voltage" (I'm not in front of the device ATM). Disconnecting the USB and plugging back in makes it work. I'm doing in-circuit programing so I don't need to power the chip from the PicKit.

I got my pic programed and played around with V6 a little and haven't investigated the error at all yet. Thanks for getting me up and running, I'm sure it's just a setting I need to change.
clee
Flowcode v5 User
 
Posts: 15
Joined: Fri Dec 09, 2011 4:23 am
Has thanked: 3 times
Have thanks: 3 times

Re: V6 and pickit 3

Postby acestu » Fri Sep 11, 2015 7:50 pm

Hi clee,

Glad your up and running.... :D

cheers
Stuart
Laptop Mac Book Pro i7 retina El Capitan //// Tower/Intel i7-Windows 7 64 Bit, Toshiba i5 Laptop Windows 10
Computers are like air conditioners. They work fine until you start opening windows.
User avatar
acestu
Valued Contributor
Valued Contributor
 
Posts: 1701
Joined: Thu Dec 01, 2011 9:36 pm
Location: Macclesfield UK
Has thanked: 828 times
Have thanks: 243 times

Re: V6 and pickit 3

Postby clee » Sat Sep 12, 2015 9:36 pm

Just to follow up in case someone else lands at this tread, this is working now.

Because I'm doing in-circuit programming and don't need to power the device I deleted -V3.3 from the setup and everything works great.

For this message the author clee has received thanks: 2
Benj(Mon Sep 14, 2015 12:00 pm), medelec35(Sat Sep 12, 2015 10:36 pm)
Rating:11.76%
 
clee
Flowcode v5 User
 
Posts: 15
Joined: Fri Dec 09, 2011 4:23 am
Has thanked: 3 times
Have thanks: 3 times


Return to Flowcode V6

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest